В Центральній міській бібліотеці м. Миколаєва представлено нові краєзнавчі видання екологічної спрямованості

19 квітня на запрошення Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва представники Державної екологічної інспекції у Миколаївській області взяли участь в тематичному заході «Природний потенціал Миколаївщини», який відбувся в приміщенні бібліотеки в рамках XVIІ виставки «Миколаївська книга-2019».


Під час заходу представлені нові краєзнавчі видання екологічної спрямованості, видані в межах Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2018-2020 рр., а саме - атлас-довідник «Природно-заповідний фонд Миколаївської області» та довідкове видання «Водний фонд Миколаївської області».

У атласі-довіднику «Природно-заповідний фонд Миколаївської області» наведена інформація про всі існуючі території та об’єкти природно-заповідного фонду Миколаївської області станом на 2018 рік, включаючи їх місце розташування, площу, природоохоронне значення та основну природоохоронну цінність. Також видання доповнене відповідними картосхемами та фотоматеріалами.

Довідкове видання «Водний фонд Миколаївської області» містить останні дані щодо класифікації водних об’єктів області, їх територіальної приналежності, параметрів та цілей використання. Додатково видання доповнено основними положеннями Водного кодексу України, які регулюють відносини у сфері водокористування та визначають класифікаційні вимоги. Видання створене для використання спеціалістами водогосподарських, землевпорядних, природоохоронних організацій, вищих навчальних закладів та краєзнавців.


Присутніх ознайомлено з регіональною доповіддю про стан навколишнього природного середовища в Миколаївській області у 2017 році та з концепцією еколого-освітніх центрів регіональних ландшафтних парків «Тилігульський» та «Приінгульський». 

Презентацію відвідали вчені-екологи, викладачі та студенти вищих навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, еколого-просвітницьких організацій, інших закладів екологічної інфраструктури, екологи-активісти, всі хто небайдужий до екологічної ситуації міста та області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці