Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 26 квітня по 09 травня 2019 року

З 26 квітня по 09 травня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 1036 перевірок на 419 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1077 протоколів про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 264 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 234 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 241 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 396 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 455 тис. гривень.

         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Дніпропетровська область

         Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків
на суму 2 млн 204 тис. 044 грн. за фактом незаконної вирубки лісу невстановленими особами на територіях Дзержинського та Софіївського лісництв ДП «Криворізький лісгосп». Матеріали направлено до прокуратури Дніпропетровської області.

         Луганська область

         Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків на суму
2 млн 282 тис. 664 грн. за фактом видобування піску, об’ємом 3256 м3, невстановленими особами на території м. Лисичанськ. Матеріали направлено до Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області.

        Хмельницька область

        Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків
на суму 2 млн 97 тис. 801 грн за засмічення невстановленими особами земельної ділянки площею 360 м2 на території Шепетівської міської ради.  Матеріали направлено до ГУНП в Хмельницькій області.

 

       Найбільш резонансні події за тиждень

       Запорізька область

          Виявлено та ліквідовано 18 пожеж на площі 5,47 га (горіла суха трава, очерет, чагарник та повалені дерева), в т.ч.: 0,04 га на території Іванівського лісництва ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство».

        Івано-Франківська

         04.05.2019 у селищі Отинія Коломийського району перекинувся вантажний автомобіль "ДАФ" (бензовоз). Внаслідок аварії відбувся витік паливно-мастильних матеріалів в кількості 13 м. куб, які через систему дощової каналізації потрапили у безіменний потічок, притоку р. Ворона. Фахівцями Інспекції Карпатського округу відібрано проби поверхневих вод безіменного потічка
та р. Ворона для проведення інструментально-лабораторних досліджень.

        Київська область

        Виявлено та ліквідовано 119 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 99,10 га, 5 загорань торфу на загальній площі 0,70 га та 10 лісових пожеж на площі 1,43 га.

        Кіровоградська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 14.04.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) у дикої свині, яка загинула в урочищі «Тараново-2» Вільховатського лісництва на території Гайворонського району Кіровоградської області. Вжиті всі відповідні заходи реагування з метою недопущення поширення захворювання АЧС.

        Миколаївська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 08.04.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві в с. Піски Баштанського району Миколаївської області. Територію приватного домогосподарства визначено епізоотичним вогнищем та оголошено карантин. Визначено 3-х кілометрову зону захисту від епізоотичного осередку та 5-ти кілометрову зону нагляду.

        Сумська область

        За інформацією, яка надійшла від громадськості, про ймовірне забруднення річки Псел, спеціалістами Інспекції у Сумській області було здійснено виїзд на місце та проведено відбір проб води з р. Псел (в місці скиду зворотних вод
з очисних споруд КП «Міськводоканал» Сумської міської ради, нижче скиду – в районі Старого Села Сумського району та вище скиду – неподалік бази відпочинку «Вітязь»). Проведені вимірювання вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах свідчать про органічне забруднення води. Прокуратурою Сумської області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони вод.

        Чернівецька область

        Виявлено та ліквідовано 264 пожежі в екосистемах: горіли дерева, суха трава, в одному випадку з перекиданням на лісову підстилку.

        Чернігівська область

        Виявлено та ліквідовано 7 випадків загорання сухої трави на площі близько 34 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці