Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 14 по 20 червня 2019 року

          З 14 по 20 червня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 943 перевірки на 375 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 865 протоколів про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 199 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 171 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 1 млн 172 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 638 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 406 тис. гривень.

       Найбільш резонансні події за тиждень

       Запорізька область

       Виявлено та ліквідовано 162 пожежі на площі 33,28 га (горіла суха трава, сміття, очерет, дерево та посіви пшениці).

       Київська область

       Виявлено та ліквідовано 43 пожежі трав’яного настилу на загальній площі 17,765 га та 2 загорання торфу на загальній площі 0,25 га.

       Хмельницька область

      17.06.2019 за інформацією Головного управління ДСНС Хмельницької області на 293км траси М-25 Городище-Рівне –Старокостянтинів перекинулась вантажівка з бітумом. На місце надзвичайної ситуації виїхали спеціалісти Інспекції у Хмельницькій області. В ході обстеження місця події виявлено розлив бітуму,  площа забруднення земельної ділянки складає приблизно 2м*10м.

   

       Спеціалістами Інспекції відібрано проби ґрунту на визначення вмісту нафтопродуктів.  Станом на сьогодні проведено ліквідацію забруднення з проїжджої частини. Вживаються заходи щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та нарахування шкоди, яка заподіяна навколишньому природному середовищу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці