Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 21по 27 червня 2019 року

          З 21 по 27 червня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 1187 перевірок на 466 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1221 протокол про адміністративні правопорушення. 

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 319 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 264 тис. гривень. 

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 52 млн 643 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 59 млн 91 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 953 тис. гривень.


         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Дніпропетровська область 

         Інспекцією у Дніпропетровській області в рамках кримінального провадження, громадянину, пред’явлено претензію на суму 2 млн 101 тис. 

223 грн. за незаконну вирубку лісу на територіях Дзержинського та Софіївського лісництв ДП «Криворізький лісгосп». Матеріали направлено до прокуратури Дніпропетровської області.

         місто Київ

         Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 4 млн 402 тис. 910 грн. ТОВ «Євро-Реконструкція» за забір води з перевищенням добових лімітів встановлених у дозволі на спеціальне водокористування. Матеріали направлено до ГУ НП у м. Києві та прокуратури м. Києва.

      

         Львівська область

         Інспекцією у Львівській області пред’явлено претензію Сколівському військовому лісгоспу на суму 7 млн 410 тис. 49 грн за незаконну рубку дерев на території об’єкту ПЗФ – НПП «Сколівські Бескиди». Матеріали передано до прокуратури Львівської області.

         Полтавська область

         Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 41 млн 982 тис. 322 грн. ТОВ «Оржицький молокозавод» за забруднення поверхневих вод р. Оржиця наднормативним скидом забруднюючих речовин зі зворотними водами з перевищенням ГДС.

        Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 574 тис. грн. Оржицькому госпрозрахунковому мисливсько-рибальському підприємству Полтавської обласної організації УТМР за перевищення затверджених норм відстрілу мисливських тварин у мисливських угіддях.

        Чернівецька область

        Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 

1 млн 930 тис. 109 грн. за незаконну рубку 340 дерев невстановленими особами в придорожній смузі автодороги Черепківці-Старий Вовчинець-Біла Криниця. Матеріали направлено до ГУ НП в Чернівецькій області.

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 809 тис. 801 грн. КП «Вода Есхара» за самовільне користування надрами (підземними водами) без відповідного дозволу.

       Найбільш резонансні події за тиждень

       Запорізька область

       Виявлено та ліквідовано 195 пожеж на площі 67,02 га (горіла суха трава, сміття, очерет, чагарник, стерня, гілля, повалені дерева та посіви пшениці), в т.ч. 0,3 га на території о. Хортиця.

       Київська область

       Виявлено та ліквідовано 37 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 18,923 га та 2 загорання торфу на загальній площі 0,28 га.

       Чернігівська область

        Виявлено та ліквідовано 29 випадків загорання сухої трави на площі близько 21,85 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці