Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 27 червня по 04 липня 2019 року

          З 27 червня по 04 липня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 600 перевірок на 251 об’єкті державного нагляду (контролю), складено 620 протоколів про адміністративні правопорушення. 

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 138 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 162 тис. гривень. 

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 779 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 871 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 1 млн 602 тис. гривень.


         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 506 тис. 398 грн. СТОВ «Протопопівське» за самовільне користування надрами (підземними водами) без відповідного дозволу. Матеріали направлено до місцевої прокуратури.


       Найбільш резонансні події за тиждень

       Запорізька область

       Виявлено та ліквідовано 278 пожеж на площі 90,31 га (горіла суха трава, сміття, очерет, гілля дерев, хвойна підстилка, сільськогосподарські насадження та посіви пшениці), в т. ч.: 0,6 га на території Іванівського лісництва ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство».

      02.07.2019 оголошено карантин у Фермерському господарстві «Спайдер» с. Омельник Оріхівського району у зв’язку з тим, що 30.06.2019 загинуло дві свині та 01.07.2019 року загинула одна свиня. За результатами досліджених проб патологічного матеріалу – виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней (АЧС). Затверджено план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження АЧС на території Оріхівського району, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду. В неблагополучному пункті вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

       Київська область

       Виявлено та ліквідовано 41 пожежу трав’яного настилу на загальній площі 19,23 га та 2 загорання торфу на загальній площі 2,25 га.

       Миколаївська область

       02.07.2019 оголошено карантин та визначено епізоотичним вогнищем територію приватного домогосподарства гр. Ковтонюк Т.В., яка проживає в 

с. Петропавлівка Доманівського району, у зв’язку з виявленням ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Встановлено зону захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища куди увійшли населені пункти Петропавлівка, Олександродар Доманівського району. Встановлено зону нагляду в радіусі 6 км від зовнішніх меж зони захисту в яку ввійшли села Доманівського району Царедарівка, Сила, Новоселівка.

       Чернігівська область

        Виявлено та ліквідовано 31 випадок загорання сухої трави на площі близько 54,6 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами. Ліквідовано 2 випадки загорання торфу: біля с. Лебедівка Козелецького району на площі 1 га  та біля с. Смолин Чернігівського району на площі 1,2 га. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці