Інформація щодо результатів діяльності територіальних органів Державної екологічної інспекції України за період з 9 по 15 лютого

З 9 по 15 лютого 2018 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 405 перевірок на 238 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 395 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 77 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 64 тис. гривень (з урахуванням раніше накладених).

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн. 673 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн. 600 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 502 тис. гривень.

 
Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

м. Київ

За викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викиду без дозвільних документів Інспекцією у м. Києві проведено розрахунки збитків та пред’явлено претензії для добровільного відшкодування збитків:

ДПГВО «Київприлад» - на суму 1 млн. 109 тис. гривень;

ПАТ «НВО «Київський завод автоматики» - на суму 574 тис. гривень.


Тернопільська область

Інспекцією в Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 586 тис. грн. за забруднення підземних вод фільтратом із сміттєзвалища та засмічення земельної ділянки побутовими відходами на території Малашівецької сільської ради Зборівського району. Матеріали скеровано до Зборівського ВП Тернопільського ГУНП в Тернопільській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці