Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 13 по 19 вересня 2019 року

 З 13 по 19 вересня 2019 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 890 перевірок на 357 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 853 протоколи про адміністративні правопорушення. 

 Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 206 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 235 тис. гривень. 

Відкрито 4 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 839 млн 653 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 88 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 2 млн 451 тис. гривень.

        З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції у Миколаївській області за рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

        м. Київ 

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 837 млн 544 тис. 800 грн. за засмічення невстановленими особами земельної ділянки площею 3,4575 га на території м. Києва (вул. Милославська, 58) різними видами відходів об’ємом 53245,5 куб. м, а саме: будівельних, твердих побутових, металобрухт, відходи деревини. Матеріали направлено до ГУ Нацполіції у м. Києві.



Найбільш резонансні події за тиждень

Запорізька область

Виявлено та ліквідовано 147 пожеж на площі 50,47 га (горіла суха трава, очерет та сміття).

Київська область

Виявлено та ліквідовано 499 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 409,50 га, 24 загорання торфу на загальній площі 17,12 га, 17 лісових пожеж на загальній площі 7,43 га та 7 пожеж на сміттєзвалищах на загальній площі 

2,922 га

Кіровоградська область

Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 27.08.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) в c. Миколаївка Добровеличківського району. Визначено межі загрозливої зони. Вжиті всі відповідні заходи реагування та недопущення поширення захворювання АЧС.

Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 09.09.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території приватного домогосподарства у м. Новомиргород Новомиргородського району. Розроблено заходи щодо локалізації вогнища та недопущення поширення інфекції.

Миколаївська область

        Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 16.08.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території приватного домогосподарства в м. Первомайськ, яке визначено епізоотичним вогнищем. Встановлено зону захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища. В зону захисту увійшли населені пункти м. Первомайськ (територія обмежена вул. Грушевського, мости через річки Синюху та Південний Буг, вул. Київську), частина вул. Братів Лісовців населеного пункту Грушівка Первомайського району. Встановлено зону нагляду в радіусі 5 км від зовнішніх меж зони захисту. В зону нагляду увійшли частина м. Первомайськ, с. Грушівка, с. Мигія, с. Кінецьпіль, свиногоподарства ТОВ «Бузькі пороги» Первомайського району. 

       Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 05.09.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території приватного домогосподарства у м. Нова Одеса, яке визначено епізоотичним вогнищем. Встановлено зону захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища. В зону захисту увійшли м. Нова Одеса , с. Троїцьке Новоодеського району. Виявлено та ліквідовано 16.09.2019 пожежу на міському сміттєзвалищі побутових відходів, с. Весняне КП «Миколаївкомунтранс» на площі 3000 кв. м.

       Чернігівська область

       Виявлено та ліквідовано 121 випадок загорання сухої трави на площі 289,22 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами; 9 випадків загорання лісового масиву площею 26,58 га, крім того 4 випадки загорання торфу на території області площею 29,2 га, пожежі ліквідовано не в повному обсязі. Триває гасіння торфу на території Козелецького, Чернігівського, Ічнянського, Сосницького районів загальною площею – 19,7 га.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці