Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 01 по 07 листопада 2019 року

 У частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів 

 З 01 по 07 листопада 2019 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 865 перевірок на 386 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 781 протокол про адміністративні правопорушення. 

 Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 230 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 232 тис. гривень. 

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 555 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 855 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 1 млн 760 тис. гривень.

        З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції у Миколаївській області рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

Найбільш резонансні події за тиждень

Запорізька область

           Виявлено та ліквідовано 29 пожеж на площі 4,92  га (горіла суха трава, очерет та сміття).

Київська область

 Виявлено та ліквідовано 63 пожежі трав’яного настилу на загальній площі 72,7196 га, 4 загорання торфу на загальній площі 6,24 га. Продовжується горіння торфу на територіях Броварського району с. Пухівка - ліквідовано загорання  на площі 1 га (виявлено 01.11.2019 на площі 2,9 га) та П-Хмельницького району с. Горбані, ліквідовано загорання на площі 0,4 га (виявлено 03.11.2019 на площі 

3 га).

        Полтавська область

        Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 18.10.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів» у с. Декабристів Миргородського району. Територію  ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів» оголошено загрозливою зоною.

      Херсонська область

      03.11.2019 встановлено факт масового замору риби в піщаному кар’єрі  ДП «Херсонський морський торговельний порт», який знаходиться в акваторії Дніпро-Бузького лиману Голопристанського району. При візуальному огляді вищевказаної ділянки встановлено, що вода мутного кольору, має неприємний специфічний запах сірководню. Ділянка водойми, на якій зафіксований замор риби складає 0,3 га. Основними видами водних біоресурсів, які загинули є – тарань, плоскирка, судак та карп.

     Згідно пояснень представника Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області, встановлено, що в той же день проводили днопоглиблювальні роботи за допомогою земснаряду ДП «Херсонський МТП», які могли стати причиною замору. У відібраних пробах води виявлено перевищення концентрації сірководню, низький рівень кисню, а також перевищення нормативів граничнодопустимих концентрацій аміаку. 

       Чернігівська область

       Виявлено та ліквідовано 37 випадків загорання сухої трави на площі   97,296 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами. 04.11.19 зафіксовано 1 пожежу в Козелецькому районі біля с. Крені на торфовищі  площею 1,2 га - гасіння триває.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці