Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 08 по 14 листопада 2019 року

 З 08 по 14 листопада 2019 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 844 перевірки на 402 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 808 протоколів про адміністративні правопорушення. 

 Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 242 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 173 тис. гривень. 

Відкрито 1 кримінальне провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 130 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 181 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 2 млн 179 тис. гривень.

    З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовними заявами Інспекцій у Хмельницькій та Одеській областях рішеннями суду обмежено (призупинено) діяльність 4 суб’єктів господарювання.


Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 646 тис. 216 грн. КП «Кам’янкаводоканал» за забір водних ресурсів з підземного водозабору за відсутності дозволу на користування надрами. Матеріали скеровано до прокуратури Львівської області. 


Луганська область

Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 704 тис. 223 грн. КП «Кремінський агрошляхбуд» за засмічення земельної ділянки промисловими відходами площею 845 кв.м.

Сумська область

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 2 млн 335 тис. 289 грн. КП «Водоканал Білопілля» за відсутність спеціального дозволу на користування надрами в галузі використання підземних вод. Матеріали передано до Конотопської місцевої прокуратури. 

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 1 млн 58 тис. грн. Роменській районній організації УТМР за відстріл дичини понад ліміт, наявний у статистичній звітності. Матеріали передано до Роменської місцевої прокуратури. 


Найбільш резонансні події за тиждень

Запорізька область

Виявлено та ліквідовано 6 пожеж на площі 0,76  га (горіла суха трава та очерет).

Київська область

 Виявлено та ліквідовано 10 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 2,4475 га та 7 загорань торфу на загальній площі 0,39 га.

        Полтавська область

  Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 18.10.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території ДП «Дослідне господарство 

ім. Декабристів» у с. Декабристів Миргородського району. Територію ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів» оголошено загрозливою зоною.

       Чернігівська область

       Виявлено та ліквідовано 5 випадків загорання сухої трави на площі 3,35 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами та 3 загорання на торфовищах площею 3,7 га.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці