Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 20 по 26 грудня 2019 року

 З 20 по 26 грудня 2019 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 779 перевірок на 379 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 818 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 189 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 305 тис. гривень. 

Відкрито 3 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 5 млн 78 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 984 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 3 млн 480 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків  на суму 736 тис. 991 грн. за незаконну зрізку 106 дерев, невстановленими особами, на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Б. Хмельницького» у м. Дрогобич. Матеріали передано до прокуратури Львівської області.

Чернівецька область

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків  та пред’явлено претензію на суму 2 млн 522 тис. 528 грн. НПП «Вижницький»  за незаконну порубку сухостійних, сироростучих та вітровальних дерев різних порід у кількості 278 шт. 

Матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України у Чернівецькій області.

   Найбільш резонансні події за тиждень

 Миколаївська область 

Недотримання правил дорожнього руху обумовило просідання дорожнього покриття понтонного мосту через р. Інгул під вагою вантажного автомобіля з платформою під контейнер та контейнером на ній. В наслідок чого металеві конструкції переправи пошкодили паливний бак транспортного засобу спричинивши виток дизельного палива, що призвело до забруднення водних та земельних ресурсів. Було відібрано проби води та ґрунту. Виток дизельного палива ліквідовано. На водія вантажівки складено протокол про адмінправопорушення. Збитки будуть розраховані за результатами лабораторних досліджень та після отримання інформації щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

          Полтавська область

Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 19.11.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території свинотоварної ферми приватного сільськогосподарського підприємства «Мрія» в с. Вечірки Пирятинського району. Територію ПСП «Мрія» оголошено загрозливою зоною.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці