Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 27 грудня 2019 року по 09 січня 2020 року

З 27 грудня 2019 по 09 січня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 270 перевірок на 139 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 326 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 90 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 114 тис. гривень. 

Відкрито 4 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 284 млн 546 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 9 млн 329 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 788 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Київська область

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків  та пред’явлено претензію на суму 9 млн 180 тис. 388 грн. Департаменту регіонального розвитку Київської ОДА за незаконну рубку пришляхових насаджень обабіч дороги Бровари-Требухів-Гора Київської області. Матеріали будуть направлені до прокуратури Київської області та ГУНП в Київській області.

Харківська область

Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків  на суму 272 млн 599 тис. 270 грн. за забруднення земельної ділянки площею 66683 кв.м промисловими, побутовими та будівельними відходами на території колишнього заводу «Серп і молот» у м. Харків, що призвело до забруднення земельних ресурсів нітратами. Позов направлено до Харківської місцевої прокуратури № 4.


Чернігівська область

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків  на суму 2 млн 372 тис. 445 грн. за незаконну рубку сироростучих дерев породи вільха чорна на землях запасу в прибережній захисній смузі між селами Кошівка та Редьківка Чернігівського району. Матеріали (заява про злочин) направлено до Чернігівського відділення Чернігівського відділу ГУНП в Чернігівській області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці