Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 24 по 30 січня 2020 року

З 24 по 30 січня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 991 перевірку на 417 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 888 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 210 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 161 тис. гривень. 

Відкрито 2 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 463 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій складає 3 млн 145 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 333 тис. гривень.

 З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції у Львівській області за рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкта господарювання.


Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків на суму 

637 тис. 205 грн. за незаконну рубку невстановленими особами 44 дерев різних порід на території Великосільської сільської ради поблизу с. Соснівка у Старосамбірсько-Дністрянському лісництві Старосамбірського ДЛГП ЛГП «Галсільліс». Матеріали скеровано до Управління стратегічних розслідувань  Львівської області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.


Миколаївська область

Інспекцією у Миколаївській області проведено розрахунок збитків   та пред’явлено претензію на суму 1 млн 148 тис. 883 грн. ТОВ ОРК «Юг-Аквапром» за користування ставком з гідроспорудами без дозволу на спеціальне водокористування.

Чернігівська область

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму  1 млн 350 тис. 528 грн. за незаконну рубку невстановленими особами  дерев в полезахисній смузі с. Нова Басань на землях Новобасанської сільської ради Бобровицького району. Матеріали скеровано до Бобровицького відділення Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області.

Найбільш резонансні події за тиждень

Запорізька область

Виявлено та ліквідовано 22 пожежі на площі 6,82 га (горіла суха трава, очерет та сміття).

Київська область

Виявлено та ліквідовано 47 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 51,602 га.

Чернігівська область

 Триває карантин оголошений 17.01.2020 у зв’язку з підтвердженням діагнозу африканської чуми свиней у дикого кабана, добутого в урочищі “Вербник” єгерського обходу №1 Чернігівського району в угіддях ТОВ “Лисяча нора” біля 

с. Сіножацьке. Встановлено зону захисту радіусом 5 км та зону нагляду – радіусом 10 км від епізоотичного вогнища, в яку входять 17 населених пунктів Чернігівського району та 8 – Козелецького.

Триває карантин оголошений 24.01.2020 у зв’язку з виявленням ДНК-вірусу африканської чуми свиней у дикого кабана, відстріл якого було здійснено в межах мисливського господарства ТОВ СМП "Рись" (Козелецький район, урочище "Мохи", квартал №312 ДП "Остерський військовий лісгосп"). Карантин запроваджено на території мисливських угідь ТОВ «Рись». Встановлено зону захисту – в радіусі 5 км та зону нагляду – в радіусі 10 км з 6 населеними пунктами Козелецького району.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці