Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 07 по 13 лютого 2020 року

З 07 по 13 лютого 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 1027 перевірок на 444 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 906 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 206 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 162 тис. гривень. 

Відкрито 5 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 13 млн 330 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 13 млн 477 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 853 тис. гривень.


Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:


Дніпропетровська область

Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків  на суму 1 млн 16 тис. 69 грн. за знесення зелених насаджень невідомими особами у лісозахисній смузі на території Новомиколаївської територіальної громади Верхньодніпровського району. Матеріали направлено до Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП.

Донецька область

Держекоінспекцією проведено розрахунок збитків та пред’явлено 2 претензії ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» на загальну суму 10 млн. 582 тис. 25 грн., в тому числі:

на суму 10 млн 1 тис. 412 грн. - за засмічення земельної ділянки площею 24158 кв.м відходами виробництва (шлак доменний);

на суму 580 тис. 613 грн. - за скид зворотних вод до річок Кальчик та Кальміус.

Полтавська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 637 тис. 466 грн. КП «Комунсервіс» за забір підземних вод за відсутності дозволу на користування надрами.

Херсонська область

 Інспекцією у Херсонській області пред’явлено претензію  на суму 663 тис. 738 грн. КП «Одрадокамянське» за самовільне користування надрами (підземними водами) без спеціального дозволу на користування надрами


Найбільш резонансні події за тиждень

Київська область

  Виявлено та ліквідовано 16 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 

21,6 га.

Чернігівська область

Триває карантин, оголошений 17.01.2020 у зв’язку з підтвердженням діагнозу африканської чуми свиней у дикого кабана, добутого в урочищі “Вербник” єгерського обходу №1 Чернігівського району в угіддях ТОВ “Лисяча нора” біля 

с. Сіножацьке. Встановлено зону захисту радіусом 5 км та зону нагляду – радіусом 10 км від епізоотичного вогнища, в яку входять 17 населених пунктів Чернігівського району та 8 – Козелецького.

Триває карантин оголошений 24.01.2020 у зв’язку з виявленням ДНК-вірусу африканської чуми свиней у дикого кабана, відстріл якого було здійснено в межах мисливського господарства ТОВ СМП "Рись" (Козелецький район, урочище "Мохи", квартал №312 ДП "Остерський військовий лісгосп"). Карантин запроваджено на території мисливських угідь ТОВ «Рись». Встановлено зону захисту – в радіусі 5 км та зону нагляду – в радіусі 10 км з 6 населеними пунктами Козелецького району.

 Виявлено та ліквідовано 5 випадків загорання сухої трави та очерету 

на загальній площі 3,4 га.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці