Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 06 по 12 березня 2020 року

 З 06 по 12 березня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 794 перевірки на 334 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 

1035 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 244 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 205 тис. гривень. 

Відкрито 1 кримінальне провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 117 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 4 млн 335 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 452 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Житомирська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 2 млн 202 тис. 877 грн. ДП «Аеропорт Житомир» ТОВ «Акорд» за забруднення земель на території Глибочицької сільської ради Житомирського району. 


Миколаївська область

Інспекцією у Миколаївській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 1 млн 85 тис. 629 грн. КП «Тепло – Сервіс» Вознесенської міської ради за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин.

Проведено розрахунок збитків на суму 539 тис. 365 грн. за незаконну рубку до ступеня припинення росту 154 дерев різнопородного складу: акація, в’яз, ясень росту невстановленими особами в адміністративно – територіальних межах с. Ганнівка Софіївської сільської ради Новобузького району. Матеріали скеровано до Новобузького відділу поліції ГУНП в Миколаївській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. 

Хмельницька область

Проведено розрахунок збитків на суму 602 тис. 196 грн. за незаконну рубку  дерев невстановленими особами в адміністративно – територіальних межах Гатнянської селищної ради, Деражнянського району. Матеріали скеровано до Деражнянського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій  області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. 


Найбільш резонансні події за тиждень

Запорізька область

Виявлено та ліквідовано 174 пожежі на загальній площі 41,28 га (горіла суха трава, очерет та сміття), в т.ч. 0,9 га на території Андріївського лісництва ДП «Бердянське лісове господарство».

Київська область

Виявлено та ліквідовано 58 пожеж торфу на загальній площі 57,31 га.

Чернігівська область

Виявлено та ліквідовано 22 випадки загорання сухої трави загальною площею 68,2 га.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці