Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 13 по 19 березня 2020 року

 З 13 по 19 березня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 1035 перевірок на 386 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 999 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 238 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 175 тис. гривень. 

Відкрито 2 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 41 млн 645 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 17 млн 747 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 551 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Дніпропетровська область

Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків на загальну суму 7 млн 973 тис. 275 грн. за незаконну вирубку  захисної лісосмуги невстановленими особами на перегоні Межова-Удачна у Межівському районі. Матеріали  направлено до Межівського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області.

Запорізька область

    Інспекцією у Запорізькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 10 млн 469 тис. 580 грн. громадянину за засмічення земельної ділянки площею 3300 кв.м. безсистемно розміщеними відходами різного морфологічного складу (переважно будівельними та твердими побутовими відходами). Матеріали направлено до Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області.

Харківська область

Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 3 млн 86 тис. 343 грн. ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» за незаконну рубку дерев на території Держлісфонду. Матеріали направлено до прокуратури Харківської області.

         м. Київ

 Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 14 млн 30 тис. 452 грн. Голосіївській районній у місті Києві державній адміністрації за засмічення земельної ділянки площею 485,93 кв.м. побутовими та будівельними відходами. 

 Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 837 тис. 105 грн. ТОВ «Союз-Авто» за засмічення земельної ділянки площею 56,26 кв.м. металобрухтом, відпрацьованими шинами та мастильними матеріалами.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці