Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 20 по 26 березня 2020 року

З 20 по 26 березня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 506 перевірок на 199 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 609 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 173 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 186 тис. гривень. 

Відкрито 2 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 11 млн 362 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 18 млн 228 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 4 млн 173 тис. гривень.

   З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції  Центрального округу рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Івано-Франківська область

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 897 тис. 764 грн. ДП «Болехівське ЛГ» за незаконну рубку, пошкодження дерев, неочистку лісосіки, порушення на об’єктах ПЗФ.  Матеріали  направлено до Долинського ВП ГУНП в Івано-Франківській області та УСБУ в  Івано-Франківській області.


Хмельницька область

 Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків на суму 7 млн 576 тис. 320 грн. за засмічення земельної ділянки побутовими відходами в адміністративних межах м. Деражня, Деражнянського району. Матеріали направлено до ГУ НП в Хмельницькій області.

 Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 748 тис. 14 грн. Наркевицькій ОТГ Волочиського району за незаконну рубку дерев у лісовому масиві за межами с. Бубнівка 

на території Наркевицької ОТГ. Матеріали направлено до СБУ в Хмельницькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці