Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 27 березня по 02 квітня 2020 року

 З 27 березня по 02 квітня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 184 перевірки на 93 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 415 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 82 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 137 тис. гривень. 

Відкрито 3 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 34 млн 177 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 32 млн 881 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 726 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Київська область

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 859 тис. 1 грн. за засмічення земельних ділянок площею 6007 кв. м, об’ємом 6254,5 куб. м відходами 4 класу небезпеки, а саме: твердими побутовими; змішаними комунальними; будівельними; відходами резини, пластику, поліетилену, деревини та іншими на території с. Гора Бориспільського району.  Матеріали  направлено до Бориспільського ВП ГУНП в Київській області. 

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 30 млн 760 тис. 612 грн. громадянину за засмічення земельної ділянки площею 671 кв. м, об’ємом 201,3 куб. м побутовими відходами на території Шевченківського району м. Києва.



Луганська область

        Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків на суму 635 тис. 996 грн. за пошкодження 171 сироростучого дерева до ступеня припинення росту у кварталі 17 виділу 5 Трьохізбенського лісництва  ДП Новоайдарського ЛМГ. Матеріали направлено до Новоайдарського ВП ГУНП в Луганській області.

Хмельницька область

        Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 613 тис. 408 грн. КП «Плужне» за незаконну рубку дерев під час санітарно-вибіркової рубки в лісовому масиві за межами с. Плужне Ізяславського району. Матеріали направлено до СБУ в Хмельницькій  області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці