Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 03 по 09 квітня 2020 року

 З 03 по 09 квітня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 196 перевірок на 124 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 534 протоколи про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 112 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 83 тис. гривень. 

Відкрито 8 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 14 млн 660 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 2 млн 989 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 86 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Закарпатська область

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків на суму 8 млн 553 тис. 462 грн. за незаконну рубку дерев та незаконну рубку сухостійних дерев невстановленими особами на території ДП «Хустське ЛДГ».  Матеріали  направлено до прокуратури Закарпатської області.

Кіровоградська область

  Інспекцією у Кіровоградській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Голованівське ЛГ» на суму 1 млн 560 тис. 330 грн. за незаконну рубку дерев, понад установлену кількість які призначені в рубку, на території Голочанського лісництва. Матеріали направлено до Благовіщенського ВП Гайворонського ВП ГУНП в Кіровоградській області.


Луганська область

Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків 

на суму 2 млн 839 тис. 6 грн. за видобування надр місцевого значення, а саме піску будівельного, об’ємом 3577,99 куб. м невстановленими особами на території Мирнодолинівської селищної ради Попаснянського району . Матеріали направлено до Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській  області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці