Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 17 по 23 квітня 2020 року

 З 17 по 23 квітня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 162 перевірки на 118 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 380 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 84 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 89 тис. гривень. 

Відкрито 4 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 225 млн 925 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 13 млн 325 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 270 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Донецька область

Інспекцією у Донецькій області проведено розрахунок збитків  на суму 1 млн 363 тис. 985 грн за незаконну рубку дерев службовими особами Олександрівського лісництва ДП «Покровське лісове господарство» на території природно-заповідного фонду. Позовна заява направлена до Олександрівського районного суду Донецької області.

місто Київ

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 207 млн 174 тис. грн. КП Щасливської сільської ради «Житлово-комунальний комбінат «Щасливський» за засмічення земель комунальної власності (землі промисловості, рекультивоване звалище) будівельними та побутовими відходами на загальній площі 73000 кв.м. Матеріали направлено до Бориспільського відділу поліції для відкриття кримінального провадження.

Луганська область

        Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Укршахтгідрозахист» на суму 1 млн 669 тис. 131 грн. за скид зворотних вод без дозволу на спецводокористування у р. Красна на території м. Кремінна.

Миколаївська область

      Інспекцією у Миколаївській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Прибузьке» на суму 11 млн 287 тис. 828 грн. за самовільний скид зі зворотними водами забруднюючих речовин – жирів, масел у р. Південний Буг.

Хмельницька область

  Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 267 тис. 888 грн. за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, у захисній лісосмузі за межами с. Летава та с. Чагарівка Чемеровецького району. Матеріали направлено до Департаменту стратегічних розслідувань Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій  області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці