Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 01 по 07 травня 2020 року

З 01 по 07 травня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 241 перевірка на 175 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 437 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 97 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 95 тис. гривень. 

Відкрито 7 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 93 млн 639 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 69 млн 433 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 621 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Вінницька область

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Жмеринський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс» на суму 1 млн 478 тис. 42 грн. за незаконну рубку дерев на території Тарасівської сільської ради Жмеринського району.

Одеська область

Інспекцією Кримсько-Чорноморського округу проведено розрахунок збитків та судновласнику судна «Stavanger» (прапор Тувалу) пред’явлено претензію на суму 65 млн 174 тис. 542 грн. за забруднення внутрішніх морських вод України внаслідок скиду пальмової олії.



Тернопільська область

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП  Кременецької міської ради «Міськводгосп» на суму 1 млн 14 тис. 360 грн за скид не очищених стічних вод у р. Іква.

Херсонська область

Інспекцією у Херсонській області проведено розрахунок збитків на суму 23 млн 667 тис. 258 грн. за рубку дерев породи «вільха» невідомими особами у кількості 3817 шт. в адміністративних межах Великокардашинської сільської ради Голопристанського району. Матеріали направлено до Прокуратури Херсонської області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці