Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 08 по 14 травня 2020 року

З 08 по 14 травня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 240 перевірок на 154 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 415 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 139 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 84 тис. гривень. 

Відкрито 7 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 31 млн 380 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 9 млн 515 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 421 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Дніпропетровська область

Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму 1 млн 958 тис. 92 грн. за незаконне видалення зелених насаджень у полезахисній лісосмузі поблизу с. Гірки Славгородської ОТГ Синельниківського району.

Івано-Франківська область

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на загальну суму 16 млн 140 тис. 601 грн. за самовільний відбір піщано-гравійної суміші, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, невстановленими  особами у водоохоронній смузі р. Лімниця в с. Ясінь Рожнятівського району та водоохоронній смузі р. Дністер на території Галицького району. Матеріали направлено до ГУ НУ в Івано-Франківській області.  


Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків на суму 738 тис. 419 грн за незаконну рубку 97 дерев, невстановленими особами, на території Яворівського ДЛГП ЛПГ «Галсільліс». Матеріали направлено до Прокуратури Львівської області.

Полтавська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 933 тис. 682 грн. за знищення та пошкодження лісу внаслідок пожежі, на території Чалівського лісництва, яке відноситься до ДП «Полтавське лісове господарство». Матеріали направлено до прокуратури Полтавської області.

Харківська область

Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Харківські теплові мережі» на суму 6 млн 693 тис.  60 грн. за засмічення ґрунту будівельними відходами та відходами металобрухту на земельній ділянці площею 300 кв.м.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці