Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 22 по 28 травня 2020 року

З 22 по 28 травня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 520 перевірок на 253 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 614 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 164 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 112 тис. гривень.

Відкрито 4 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 196 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 2 млн 810 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 952 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Донецька область

Інспекцією у Донецькій області проведено розрахунок збитків
ДП «Великоанадольське лісове господарство» на суму 4 млн 799 тис. 578 грн. за  вирубку 700 дерев породи дуб та ясень, без відповідної дозвільної документації, на території лісового господарства. Матеріали направлено до Територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

             

Одеська область

Інспекцією в Одеській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Великомихайлівське лісове господарство» на суму
1 млн 293 тис. 720 грн за незаконну рубку 343 сироростучих дерев на території Фрунзівського лісництва. Матеріали направлено до ГУ НП в Одеській області, прокуратури Одеської області, Територіального управління ДБР розташованого у м. Миколаєві.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці