Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 29 травня по 04 червня 2020 року

 З 29 травня по 04 червня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 408 перевірок на 226 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 467 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 130 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 133 тис. гривень. 

Відкрито 6 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 67 млн 963 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 1 млн 104 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 3 млн 258 тис. гривень.


Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Донецька область

Інспекцією у Донецькій області проведено розрахунок збитків 

ДП «Покровське лісове господарство» на суму 1 млн 494 тис. 765 грн. за  вирубку 720 дерев породи  ясень та акація, без відповідної дозвільної документації, на території Катеринівського лісництва ДП «Покровське лісове господарство» в межах території ландшафтного заказника місцевого значення «Тарасівський». 

Тернопільська область

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 818 тис. 5 грн за незаконну рубку дерев породи дуб та граб у лісовому урочищі «Дзіканський гай» на території Жизномирської сільської ради Бучацького району. Матеріали направлено до СВ Тернопільського РВ  ГУ НП в Тернопільській області.

Чернігівська область

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 582 тис. 961 грн. за незаконне добування піщано-гравійної сировини (піску) невстановленими особами, біля р. Десна (60 м від неї) в адміністративних межах Велико-Устенської сільської ради. Матеріали направлено до Корюківського ВП Менського ВП ГУНП в Чернігівській області.

Черкаська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 54 млн 543 тис. 315 грн. за засмічення будівельними відходами земель рекреаційного призначення невстановленими особами в адмінмежах Свидівоцької сільської ради Черкаського району. Матеріали направлено до прокуратури Черкаської області та ГУНП в Черкаській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 7 млн 578 тис. 57 грн. за незаконне видобування надр (піску) на землях лісового фонду невстановленими особами, на території с. Дубіївка Черкаського району. Матеріали направлено до військової прокуратури Черкаського гарнізону. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці