Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 05 по 11 червня 2020 року

     З 05 по 11 червня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 416 перевірок на 211 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 396 протоколів про адміністративні правопорушення. 

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 131 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 99 тис. гривень. 

     Відкрито 7 кримінальних проваджень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 4 млн 988 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій складає 3 млн 853 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 436 тис. гривень.


     Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

     Івано-Франківська область

     Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Гринявське лісове господарство» на суму 2 млн 382 тис. 198 грн. за  незаконну рубку дерев, загальною кубомасою 484,71 куб. м на території лісництва. Матеріали направлено до територіальних органів СБУ та Нацполіції України в Івано-Франківській області.

     Херсонська область

     Інспекцією у Херсонській області проведено розрахунок збитків  МКП «Водограй» Білозерської селищної ради на суму 559 тис. 888 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.


     Хмельницька область

     Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків на суму 612 тис. 748 грн. за засмічення побутовими відходами земельної ділянки невстановленими особами в адмінмежах с. Ясенівка Ярмолинецького району. Матеріали направлено до Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці