Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища 12 по 18 червня 2020 року

     З 12 по 18 червня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 583 перевірки на 281 об’єкті державного нагляду (контролю), складено 601 протокол про адміністративні правопорушення. 

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 167 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 166 тис. гривень. 

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 1 млн 738 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій складає 1 млн 86 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 391 тис. гривень.


     Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Дніпропетровська область

     Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків на суму 544 тис. 59 грн. за  знесення дерев, невстановленими особами, у полезахисній лісосмузі поблизу с. Перемога Дніпровського району. Матеріали направлено до Новокодацького ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області.


     Полтавська область

     Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 702 тис. 108 грн. за незаконну рубку дерев у смузі відведення Самари-Жоржівка-Колодяжне Шишацького району. Матеріали направлено до ГУ НП в Полтавській області.

     

     Проведено розрахунок збитків на суму 667 тис. 604 грн. за  незаконну рубку дерев в адмінмежах с. Таверівка Чутівського району. Матеріали направлено до ГУ НП в Полтавській області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці