Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 19 по 25 червня 2020 року

     З 19 по 25 червня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведена 661 перевірка на 319 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 692 протокола про адміністративні правопорушення. 

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 199 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 170 тис. гривень. 

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 43 млн 29 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій складає 15 млн 359 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 597 тис. гривень.


     Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Вінницька область

      Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Четвертинівській сільській раді Тростянецького району на суму 769 тис. 462 грн. за видалення зелених насаджень без наявності дозволу та ліміту на використання природних ресурсів в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Берізки», який розташований на території Четвертинівській сільській раді Тростянецького району.


      Донецька область

      Інспекцією у Донецькій області проведено розрахунок збитків та направлено позови на загальну суму 2 млн 535 тис. 421 грн. громадянам, за незаконну рубку дерев у лісозахисних смугах на території Волноваського району та у лісах на території Олександрівського лісництва ДП «Покровське лісове господарство», в тому числі на території природно-заповідного фонду. Позовні заяви направлено до Волноваського та Олександрівського районних судів Донецької області.

      Київська область

      Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 53 тис. 147 грн. за засмічення невстановленими особами 2 земельних ділянок,  середня висота – 1,8 м небезпечними відходами (І-ІV класів небезпеки). Матеріали направлено до Вишгородського ВП ГУНП в Київській області.

      м. Київ 

      Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 20 млн 135 тис. 718 грн. за засмічення невстановленими особами земельної ділянки будівельними відходами на території РЛП «Партизанська Слава». Матеріали направлено до ГУ НП у м. Києві.

      Одеська область

     Інспекцією в Одеській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 548 тис. 621 грн. ТОВ «Агро Південь-3» за засмічення земельної ділянки будівельним та побутовим сміттям. Матеріали направлено до Комінтернівської місцевої прокуратури в Одеській області.

     Сумська область

     Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Зеленбуд» на суму 11 млн 358 тис. 593 грн. за експлуатацію джерела викидів – полігон ТПВ, без відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Матеріали передано до прокуратури Сумської області.

     Тернопільська область

     Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 103 тис. 293 грн. за забір цегельно-черепичної сировини (глини) невідомими особами на території Стінківської сільської ради Бучацького району біля с. Стінка. Матеріали направлено до ГУ НП в Тернопільській області.

     Херсонська область

     Інспекцією у Херсонській області пред’явлено претензію МКП «Водограй» Білозерської селищної ради на суму 559 тис. 888 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами. 

     Чернівецька область

     Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 79 тис. 111 грн. за самовільне користування надрами невстановленими особами при видобуванні піщано-гравійної сировини в адмінмежах Магальської ОТГ Новоселицького району між селами Остриця та Прут, поблизу р. Прут (за межами прибережної захисної смуги на відстані більше 150 м). Матеріали направлено до Новоселицького ВП Сторожинецького ВП ГУНП в Чернівецькій області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці