Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 26 червня по 02 липня 2020 року

З 26 червня по 02 липня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведена 441 перевірка на 237 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 463 протоколи про адміністративні правопорушення. 

 Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 115 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 151 тис. гривень. 

 За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 509 тис. гривень.

  Загальна сума пред’явлених претензій складає 1 млн 631 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 323 тис. гривень.

  З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовними заявами Інспекції  у Луганській області рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність двох суб’єктів господарювання.


Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

     Львівська область

  Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Теребля» на суму 920 тис. 222 грн. за самовільний забір підземних прісних вод. Готуються матеріали для скерування у прокуратуру Львівської області.

          

     Миколаївська область

 Інспекцією у Миколаївській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію МКП «Миколаївводоканал» на суму 508 тис. 624 грн.  за забруднення  р. Інгул неочищеними стічними водами. 

      Тернопільська область

 Інспекцією у Тернопільській області пред’явлено претензію ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» на суму 1 млн 22 тис. 76 грн. за незаконну рубку 44 дерев на території Шепетівського військового лісгоспу у лісовому урочищі «Бурдяківці». Військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону в інтересах держави в особі Інспекції у Тернопільській області пред’явлено позовну заяву до ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат»


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці