Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 03 по 09 липня 2020 року

З 03 по 09 липня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 540 перевірок на 282 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 436 протоколів про адміністративні правопорушення. 

 Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 137 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 112 тис. гривень. 

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 15 млн 355 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 6 млн 899 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 93 тис. гривень.


 Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

     Вінницька область

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Калинівський райагроліс» на суму 751 тис. 434 грн. за незаконну рубку 33 дерев різних порід та діаметрів на території Мізяківської сільської ради Павлівської ОТГ Калинівського району.

      Кіровоградська область

  Інспекцією у Кіровоградській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Кіровоградпостач» на суму 5 млн 671 тис. 921 грн. за забруднення 5 земельних ділянок, прилеглих до місця розташування промислових потужностей підприємства, невстановленою хімічною речовиною. 


      Полтавська область

 Інспекцією Центрального округу, в рамках кримінального провадження, проведено розрахунок збитків ТОВ «Еко Форс» на суму 3млн 637 тис. 449 грн. за забруднення земельної ділянки площею 878, 94 кв. м та засмічення землі площею 90 кв. м промисловими відходами та фільтратом з накопичувачів на території міського звалища ТПВ, Дедіївська гора м. Кременчук.

      Тернопільська область

 Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму  988 тис. 471 грн. за загибель водних живих ресурсів, а саме карася сріблястого у кількості 6278 шт. Матеріали направлено до Борщівського відділення поліції Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області.

      Чернігівська область

 Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на загальну суму 2 млн 605 тис. 597 грн. за забруднення земельних ділянок, невстановленими особами, виробничими відходами (барда спиртова) на території с. Загребельна слобода Сновського району. Матеріали направлено до Сновського ВП Менського ВП ГУНП в Чернігівській області


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці