Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 17 по 23 липня 2020 року

 З 17 по 23 липня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 497 перевірок на 290 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 

507 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 161 тис. 281 грн. 

До Державного бюджету стягнуто 164 тис. 565 грн. 

Відкрито 3 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 26 млн 156 тис. 360 грн.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 15 млн 570 тис. 549 грн. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 820 тис. 551 грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Вінницька область 

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 578 тис. 200 грн. за незаконну рубку 130 дерев до ступеня припинення росту дерев різнопородного складу невстановленими особами. Матеріали скеровано до ГУНП у Вінницькій області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.


Житомирська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 722 тис. 569 грн. ДП «Оленівське лісове господарство» за незаконну рубку до ступеня припинення росту дерев різнопородного складу. 

Чернігівська область

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 776 тис. 303 грн за незаконну рубку 92 зелених насаджень невстановленими особами в полезахисній смузі в адміністративно – територіальних межах Гірського старостинського округу Сновського району. Матеріали скеровано до Менського ВП ГУНП в Чернігівській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. 

Миколаївська область

Інспекцією у Миколаївській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 5 млн 20 тис. 599 грн. судновласнику т/х «New Challenge» SMO 9129627 за забруднення акваторії Бузького лиману та причалу №4  рослинною олією. Матеріали скеровано до Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області.

Хмельницька область

Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 5 млн 510 тис. 552 грн. Славутському УВКГ за самовільне використання водних ресурсів за відсутності дозволу на спеціальне водокористування. Матеріали скеровано до ГУНП в Хмельницькій області. 

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 2 млн 226 тис. 340 грн. філії ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація України» «Богдановецький комбінат хлібопролдуктів» за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності дозволу. Матеріали скеровано до правоохоронних органів.

Проведено розрахунок збитків на суму 6 млн 388 тис. грн. за засмічення земельної ділянки невстановленими особами в адміністративних межах м. Хмельницька. Матеріали скеровано до ГУНП в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. 

Полтавська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 236 тис. 665 грн за незаконну рубку до ступеня припинення росту дерев невстановленими особами в адміністративних межах Комишнянського лісництва ДП «Миргородське лісове господарство». 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці