Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 10 по 16 травня 2019 року

З 10 по 16 травня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 1064 перевірки на 420 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1070 протоколів про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 251 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 194 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 15 млн 361 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 4 млн 268 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 1 млн 483 тис. гривень.

 

         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Житомирська область

         Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 1 млн 726 тис. 948 грн. ДП «Лугинське спеціалізоване лісове господарство» за незаконну порубку та пошкодження дерев на території Лугинського району.

         Київська область

         Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 10 млн 793 тис. 535 грн. Департаменту регіонального розвитку Київської ОДА за рубку дерев в межах м. Бровари у напрямку с. Пухівка. Матеріали направлено до прокуратури Київської області та ГУНП в Київській області.

 

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 1 млн 351 тис. 319 грн Харківській державній зооветеринарній академії за самовільне користування надрами (підземними водами).  Матеріали направлено до прокуратури Харківської області та Управління захисту економіки в Харківській області.

 

       Найбільш резонансні події за тиждень

       Київська область

      Триває карантин у зв’язку з виявленням 10.05.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві с. Новий Корогод Бородянського району. Зоною захисту визначено територію сіл Бородянської ОТГ: Новий Корогод, Дмитрівка та Озерщина, зоною нагляду села Нова Гребля, Вабля, Дружня, хутір Гай, Загальці, Галинка, Нова Буда, Вишняки, Майданівка, Язвинка та мисливські угіддя ТОВ «МРК «Ярик», ТОВ «Поле Вовк», свиногосподарство ТОВ «Агро Еко Технології ім. Шевченка»

        Кіровоградська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 14.04.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) у дикої свині, яка загинула в урочищі «Тараново-2» Вільховатського лісництва на території Гайворонського району Кіровоградської області. Вжиті всі відповідні заходи реагування з метою недопущення поширення захворювання АЧС.

        Миколаївська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 08.04.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві в с. Піски Баштанського району Миколаївської області. Територію приватного домогосподарства визначено епізоотичним вогнищем та оголошено карантин. Визначено 3-х кілометрову зону захисту від епізоотичного осередку та 5-ти кілометрову зону нагляду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці