Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 24 по 31 жовтня 2019 року

 У частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів 

 З 24 по 31 жовтня 2019 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 898 перевірок на 390 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 965 протоколів про адміністративні правопорушення. 

 Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 264 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 289 тис. гривень. 

Відкрито 2 кримінальних провадження.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 5 млн 124 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 3 млн 158 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 761 тис. гривень.

        З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції Поліського округу рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.


Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Чернігівська область

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 921 тис. 276 грн. за незаконну рубку дерев у смузі відводу автомобільної дороги Київ-Чернігів-Нові Яриловичи на території земель Красилівської сільської ради. Матеріали скеровано до Козелецького ВП Ніжинського ГУНП у Чернігівській області. 


Харківська область

Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 509 тис. 524 грн. КП «Салтівводоканал» за самовільне користування надрами (підземними водами) без спеціального дозволу на користування надрами.  


Найбільш резонансні події за тиждень

Запорізька область

           Виявлено та ліквідовано 18 пожеж на площі 4,8 га (горіла суха трава та очерет), в т.ч. 0,19 га на території Приазовського та Старо-Бердянського лісництва "ДП "Мелітопольського лісомисливського господарства".

        Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 24.09.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території ферми ТОВ «Лідер» 

у с. Веселий Гай Новомиколаївського району. Затверджено план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження АЧС на території Новомиколаївського району, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду. Вжито заходів з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Київська область

        Виявлено та ліквідовано 12  пожеж трав’яного настилу на загальній площі 8,595 га, 6 загорань торфу на загальній площі 5,5347 га та 1 пожежа на сміттєзвалищі на загальній площі 0,06 га. Продовжується горіння торфу на територіях Броварського району: с. Бобрик - на площі 1,3 га (виявлено 24.10.2019 року на площі 2,8 га); хутір Першотравневий - на площі 0,45 га  (виявлено 23.10.2019 року на площі 1,8 га).

        Полтавська область

        Триває карантин, оголошений у зв’язку з виявленням 18.10.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території ДП «Дослідне господарство 

ім. Декабристів» у с. Декабристів Миргородського району. Територію 

ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів» оголошено загрозливою зоною.

      Чернівецька область

      Виявлено та ліквідовано 6 пожеж в екосистемах (горіла суха трава та лісова підстилка), а саме горіння сухої трави 4 випадків, 1 випадок загоряння лісової підстилки Вижницького лісництва АПК. А також 1 випадок загоряння торфовища на території Івано-Франківської області

       Чернігівська область

       Виявлено та ліквідовано 7 випадків загорання сухої трави на площі 5,065 га по причині необережного поводження з вогнем невстановленими особами.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці