Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 10 по 16 квітня 2020 року

 З 10 по 16 квітня 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 237 перевірок на 148 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 469 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 108 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 98 тис. гривень. 

Відкрито 15 кримінальних проваджень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 45 млн 610 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій складає 38 млн 815 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 545 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Донецька область

Інспекцією у Донецькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КУП «Мирком» на суму 708 тис. 405 грн. за самовільне використання води із водозабору підземних джерел «Скельове».

Запорізька область

        Інспекцією у Запорізькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Компос» Бердянської міської ради на суму 733 тис. 863 грн. за видобування підземних вод за відсутності спеціального дозволу на користування надрами. Матеріали направлено до ГУНП в Запорізькій  області.



Івано-Франківська область

        Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків 

та пред’явлено 2 претензії ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» на загальну суму 18 млн 

401 тис. 554 грн. за засмічення та забруднення земельної ділянки нафтопродуктами та важкими металами (кадмій, цинк, мідь, нікель) площею 1638 кв. м на території підприємства. Матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській  області.

місто Київ

        Держекоінспекцією проведено розрахунок збитків та пред’явлено 4 претензії ПрАТ «АК «Київводоканал» на загальну суму 16 млн. 314 тис. 11 грн., в тому числі:

        на суму 5 млн 92 тис. 122 грн. – за самовільне використання підземної води за відсутності спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами);

        на суму 8 млн 935 тис. 337 грн – за наднормативний скид забруднюючих речовин із зворотними водами Бортницької станції аерації у р. Дніпро;

на суму 2 млн 4 тис. 212 грн – за наднормативний скид забруднюючих речовин із зворотними водами Управління експлуатації Деснянської водопровідної станції у Русанівську протоку.


Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 754 тис. 752 грн. КП «Плесо» за забруднення відходами нафтопродуктів та паливно-мастильними матеріалами водойми Опечень 5 (озеро Лугове).

Хмельницька область

        Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 748 тис. 188 грн. за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, у захисній лісосмузі між с. Слобідка-Кульчієвецька та с. Врублівці Кам’янець-Подільського району . Матеріали направлено до ГУНП в Хмельницькій  області.

Чернігівська область

        Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 240 тис. 832 грн. за видобування нафти без спеціального дозволу невстановленими особами на території с. Варварівка Бахмацького району. Матеріали направлено до Бахмацького ВП ГУНП в Чернігівській  області.

        Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 388 тис. 562 грн. за видобування корисних копалин місцевого значення, а саме піщано-гравійної сировини невстановленими особами, на території урочища Красна гора Сосницької селищної ради. Матеріали направлено до Сосницького ВП Менського ВП ГУНП в Чернігівській  області.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці